Tentang travel dan tempat-tempat menarik

Tuesday, 10 December 2019

Jalan-jalan Teluk Ramunia dan Tanjung Sedili Part 2

Bersambung dari post yang sebelum ni.

Selepas bergambar dan mengambil angin pantai di Teluk Ramunia, kami bergerak ke Tanjung Sedili pula. Ingatkan nak pergi setakat Tanjung Balau je tapi suami kata takpe Tanjung Sedili dah dekat dah. Dari Tanjung Sedili kita akan balik ke JB lalu Kota Tinggi.

Sepanjang perjalanan memang hujan je. Apa nak buat kan. Datang sini masa musim tengkujuh. Sedili memang cantik pantainya. Air lautnya kehijau-hijauan. Akan nampak jelas di luar musim tengkujuh.

Ni pinjam gambar dari adik. Dia pergi bulan 9 tahun lepas


Orang cakap Sedili tempat yang best untuk makan seafood. Memandangkan kami sampai di Sedili waktu hujan lebat dan dah masuk maghrib, tak dapatlah berlama-lama di sana.

Sedikit gambar yang sempat diambil.











 Kalau tengok peta di atas, perjalanan kami sampai ke hujung dekat dengan muara sungai.

Ada restoran kat sini tapi tutup pulak waktu kami sampai.




Kemudian kami berpatah balik ke belakang untuk cari kawasan pantai.

Ada jumpa satu pantai ni siap dengan dataran berparking. Kat sini ada banyak gerai makan yang beroperasi sampai malam. Tak tahu apa nama pantai ni.

Nampak gaya macm meriah di hujung minggu.


Yang ini kami nampak deretan chalet tepi pantai. Pun tak sempat nak tengok apa nama chalet ni.

Nantilah next time kalau ada rezeki datang lagi, cari maklumat dulu. Baru syok datang tempat orang dan tahu tempat-tempat menarik di sana.

No comments:

Post a Comment