Ads Top

Naracards Seoul Set

Keriang Hill Resort Alor Setar menawarkan percutian dalam suasana kampung

Saya ada ternampak satu resort dalam  drama Lelaki Kiriman Tuhan. Walaupun saya taklah ikut sangat drama ini, saya tertarik dengan lokasi penggambaran drama ini yang terletak di Keriang Hill Resort Alor Setar.

Resort ini menawarkan penginapan dalam bentuk rumah tradisional dengan latar belakang suasana desa.

Apa yang membuatkan saya tertarik ialah boleh nampak pemandangan sawah padi yang terbentang dan pemandangan gunung keriang yang terletak di bahagian belakang resort.

Salah satu chalet yang ada. Chalet Gunung untuk penginapan jenis standard




salah satu chalet yang ada. Chalet Kurung Hitam untuk penginapan jenis family



Bilik Penginapan


Dari segi penginapan pula, saya adalah tengok-tengok jenis bilik yang ditawarkan. Bilik mereka kelihatan macam rumah kampung tapi sebenarnya lebih kepada konsep chalet.


Antara  kelengkapan dan kemudahan yang disediakan adalah ruang tamu, sofa, televisyen, peti ais, meja tulis. kettle, penghawa dingin, meja tulis dan peti ais mini.

Ada 15 buah chalet yang dari dua jenis penginapan iaitu standard dan family.

Untuk chalet family ada dua katil queen manakala chalet standard ada satu katil king di dalamnya.


bilik dalam chalet family


bilik dalam chalet standard


ruang tamu dalam chalet


tandas dalam chalet



Nama-nama chalet untuk chalet standard

Anak Bukit, Gunung, Malau, Naga Lilit, Bukit Meriam, Hutan Kampung



Chalet Malau







Nama-nama chalet untuk chalet family

Kurung Hitam, Pinang Tunggal, Sungai Batu, Temoyong, Kota, Telok Kechai, Permatang Pasir, Sanglang





Bestnyalah tengok chalet-chalet yang ada dalam resort ni. Memang unik. Kalau nak lari dari kesibukan urusan dunia yang tak pernah habis, sesuai sangatlah bercuti kat resort ini.

Anda boleh buat tempahan terus di website mereka di link ini https://kerianghill.com.my/

No comments:

Powered by Blogger.