Daftar kad Mesra Petronas untuk kumpul Big Points AirAsia

Aku baru selesai buat pendaftaran kad Mesra Petronas untuk kumpul Big Points AirAsia. Aku tahu aku ketinggalan zaman. Orang lain dah lama guna untuk macam-macam manfaat. Aku baru nak daftar. Sebelum ni aku tak kisah pun pasal nak tambah Big Points. Tapi sejak-sejak aku semakin berminat dengan dunia travelling, aku mula ambil tahu apa-apa saja maklumat yang berkaitan dengan Big Points AirAsia. Bila aku tahu yang points kad mesra boleh ditukar kepada Big Points, aku rasa inilah peluang yang aku tak harus lepaskan. Sangat senang saja pendaftarannya.






1. Pergi ke Stesyen Petronas berdekatan dan minta kad Mesra dari mereka. Mereka akan beri kad kepada kita dengan percuma saja.

2. Rujuk di belakang kad. Di situ ada langkah demi langkah cara pendaftaran kad mesra. 

3. Ada 3 cara yang boleh dipilih untuk pendaftaran iaitu dengan SMS, website dan MESRALINK. Aku pilih daftar dengan website.

4. Buka website www.mymesra.com.my dan tekan link registration

5. Isi maklumat dan ikut saja arahan yang diberikan 

6. Ok dah siap pendaftaran terus boleh log in. 

Setiap kali kita isi minyak dan beli barang di kedai Mesra, jangan lupa serahkan sekali kad Mesra supaya point dapat dikumpulkan. Orang yang kaki travel sesuai sangat daftar kad Mesra ni. Ada rezeki boleh tebus Big Points dengan tiket penerbangan. Memang best.

No comments

Powered by Blogger.