Homestay Langkawi dengan pakej kereta

Homestay di Langkawi dengan pakej kereta. Saya pasti ramai yang mencari homestay di langkawi yang menyediakan perkhidmatan sewa kenderaan.  Senang tu bila disekalikan dengan pakej kereta dan beberapa servis lain. Dah senang tak payah pening-pening fikir mana nak cari kereta.

Memperkenalkan Langkawi IDUL Homestay yang lokasinya terletak mengadap sawah padi. Fuhh memang best woo kalau dapat book homestay yang macamni. Dengan suasana yang tenang dan sejuk mata memandang, sesiapapun akan suka terutama mereka yang datang dari bandar dan sangat jarang dapat menikmati pemandangan sawah padi. Saya pun saaaaaangat suka. 


homestay langkawi pakej kereta



Apa kelebihan homestay IDUL ini?

+ Terletak di tengah-tengah Pulau Langkawi, iaitu Kampung Kenyum, Ulu Melaka, Langkawi
+Terletak berdekatan dengan Makam Mahsuri
+ Berhadapan dengan Gunung Raya
+ Mengadap sawah padi
+ Berhadapan dengan stesyen minyak
+ Berdekatan dengan kedai runcit.


✔ Pemandangan sawah padi.
 Dikelilingi suasana kampung dan bertentangan dengan pemandangan sawah padi berlatar belakang Gunung Raya pastinya mendamaikan jiwa yang memandang.



 Direction ke homestay:
 
+- 10 min to airport
+- 15 min to jetty ⛴
+- 5 min to Makam Mahsuri 📍
+- 15 min to Dataran Lang 🐥
+- 20 min to Kilim GeoForest Park 🗺
+- 15 min to Underwater World 🐟
+- 25 min to Langkawi Cable Car 🚡


Kemudahan yang disediakan

+ Fully furnished
+ 3 bedrooms (queen bed each)
+ 1 living room
+ 1 kitchen
+ 2 washrooms
+ 2 Air-conditioners
+ 5 ceiling fans
+ 1 ventilation fan
+ Fridge
+ Washing machine (3 nights > on demand)
+ Towels & towel mat
+ Flatscreen TV & Astro Njoi
+ Rice cooker & water boiler
+ Complete kitchenware
+ Prayer mats (sejadah) with kiblat direction given
+ Telekung & Quran
+ Iron
+ Gazebo
+ BBQ site (FOC)
+ others (on demand & negotiable)

======================================
Homestay Rate : RM250 per night + breakfast.
Early bird booking offer (First booking date), 20% off😍
======================================





 Jom tengok gambar IDUL Homestay



 4 x Unit Semi D Homestay
3 x Bilik per homestay
3 x Queen Bed per homestay
1 x Dapur (lengkap peralatan masak & Peti sejuk)
1 x Ruang Tamu
2 x Air conditioner
Astro Njoy
Seterika
Mesin basuh (on demand ~ > 3 mlm)
Bath tab bayi (on demand)

Sejadah
Telekung
Tempat BBQ
Gazebo
Lain-lain (on demand ~ negotiable & reasonable)


Gazebo mengadap sawah padi 


 Bilik belakang.
Ada katil Queen, 
cermin, 
kipas siling

 Ruang tengah. 
Ada tandas cangkung dan shower (sabun disediakan)
- Mesin basuh (on demand ~ 3 malam ke atas)
- Sejadah
- Tuala
-Cermin

Bilik Utama 

- Katil Queen (selimut disediakan)
- Cermin & Meja Solek
- Tandas Duduk & Shower (sabun disediakan)
- Air conditioner
- Kipas siling


 Bilik Tengah

- Katil Queen (Selimut disediakan)
- Cermin
- Air conditioner
- Kipas siling


 Dapur

-Set memasak
-Pinggan Mangkuk dll
-Dapur gas
-Tong Gas
-Peti sejuk
-Cerek Elektrik
-Periuk nasi elektrik
-Sinki
-Meja makan untuk 4 orang




 Ruang Tamu

 - Sofa
- TV Channel Astro Njoy
- Pelan Homestay ke lokasi tumpuan
- Kipas Siling
- Quran / Tafsir




UNTUK TEMPAHAN


.
 📲 Whatsapp "HOMESTAY'' to 019.683.5149 

 📲 Whatsapp "HOMESTAY'' to 019.683.51
 📲 Whatsapp "HOMESTAY'' to 019.683.5149




Previous
Next Post »